SHIATSU

SHIATSU

Shiatsu is een geneeswijze die van oorsprong uit China komt. Letterlijk vertaald betekent het “druk met de vingers”. Het is een vorm van manuele therapie die nauw verwant is aan acupunctuur. Shiatsu wordt gegeven d.m.v. druk van de vingers, handpalmen en ellebogen.

BEHANDELING

Een behandeling neemt ongeveer 60 minuten in beslag. Tijdens de behandeling vindt zowel diagnose als behandeling plaats. Het lichaam van de cliënt bepaalt welke behandeling op dat moment nodig is.

Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van de behandeling als je aanvullend verzekerd bent. Het eigen risico wordt niet aangesproken. Lijst van zorgverzekeraars en hun vergoedingen: zorgwijzer.nl/vergoeding

GOED OM TE WETEN

  • kom op tijd
  • neem 2 grote handdoeken mee
  • het is fijn als je comfortabele kleding draagt, liefst katoen
  • eet niet te veel in het uur voor de behandeling
  • zorg voor een moment van rust na de behandeling

WANNEER GESCHIKT

Shiatsu is een uitstekende behandelmethode voor klachten die kunnen ontstaan wanneer er langdurig en structureel een te groot beroep wordt gedaan op het incasseringsvermogen van het lichaam. Zulke klachten komen tegenwoordig steeds meer voor. Veel mensen verrichten grote delen van de werkdag zittend werk, vaak onder hoge werkdruk.

Daarnaast vraagt onze ‘snelle’ maatschappij ook nog om de verwerking van vele indrukken in de vorm van televisie, internet, kranten en telefonie. Hierdoor wordt veel spanning in het lichaam opgebouwd. Deze spanning kan zich gaan uiten in tal van problemen zoals hoofdpijn en migraine, RSI en nek-, rug- of schouderklachten. Daarnaast kunnen ook slapeloosheid, geprikkeldheid, depressiviteit en zelfs burnout-verschijnselen optreden.